Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Telegraph: Όλι Ρεν παραιτήσου, εγκλημάτησες κατά της Ελλάδας!

«Ο Όλι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για εγκλήματα κατά της Ελλάδας και των οικονομικών» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της Telegraph, με το οποίο ο δημοσιογράφος Αμπρόουζ Έβανς Πρίτσαρντ ασκεί σκληρή κριτική για τα λάθη στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης της χώρας μας.

«Η ανεργία των νέων έχει σκαρφαλώσει στο 58,3% και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την τρόικα της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα» επισημαίνει ο Άγγλος δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι παρά το «κατηγορητήριο» του ΔΝΤ κανείς δεν έχει υποστεί την παραμικρή κύρωση: «Ούτε καν να στερηθεί το μισθό του έστω για μία ημέρα»!

«Το χειρότερο είναι», επισημαίνει ο δημοσιογράφος, «ότι τα βασικά συστατικά αυτής της πολιτικής που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό επεισόδιο δεν έχουν διορθωθεί. Η ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα των αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών».

Τονίζοντας ότι η Ευρώπη θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ, ο Αμπρόουζ Έβανς Πρίτσαρντ, υποστηρίζει πως «αυτός που θα πρέπει να πληρώσει αυτή τη φορά, είναι ο Όλι Ρεν, αφού η τρόικα είναι δικό του “παιδί”».

Το δημοσίευμα καταλήγει με εμφατικό τρόπο: «Σαν τους Σπαρτιάτες, τους Θηβαίους και τους Θεσπιείς στα στενά των Θερμοπυλών, οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει η συμμαχία χρόνο. Αντί για χειροκρότημα, διασύρθηκαν για τις ηρωικές τους προσπάθειες από τους κακά πληροφορημένους Ολλανδούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς και Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι κοίταζαν το δικό τους συμφέρον. Ένα άθλιο επεισόδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...