Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Eυρωπαίοι ηγέτες της χρονιάς οι Guy Verhofstadt και Daniel Cohn-Bendit

Guy Verhofstadt receive Arseniy Yatsenyuk [PRE...
Guy Verhofstadt (Photo credit: ALDEADLE Alliance of Liberals and Democrats for EU)
Ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ΑLDE) κ.  Guy Verhofstadt εξελέγη Ευρωπαίος Ηγέτης της Χρονιάς, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων κ. Daniel Cohn-Bendit.

H Δράση, στο Συνέδριο της οποίας συμμετείχε πρόσφατα ως βασικός ομιλητής ο κ. Verhofstadt, συγχαίρει τους δύο Ευρωπαίους πολιτικούς, που κέρδισαν την απόλυτη πλειοψηφία σε πανευρωπαϊκή διαδικτυακή ψηφοφορία, έναντι ισχυρών υποψηφιοτήτων, όπως οι Mario Draghi, Jean-Claude Juncker και Donald Tusk. Το κριτήριο της επιλογής ήταν η αφοσίωση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και η ικανότητά τους να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Δράσης και μέλος της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την εξής δήλωση: «Έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά τον Guy Verhofstadt και να συνεργάζομαι άψογα μαζί του τα τελευταία χρόνια. Έχω έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά την πίστη του στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να γίνει η Ευρώπη πιο αποτελεσματική, να αποκτήσει ισχυρότερους ομοσπονδιακούς θεσμούς, να γίνει πιο δημοκρατική και πιο δίκαιη κοινωνικά».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...