Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ικανοποίηση σε Eurogroup και ΔΝΤ για την αποφυγή των εκλογών στην Ελλάδα

- Θετικές δηλώσεις για την αποφασιστικότητα Σαμαρά να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και για τη συνετή στάση Βενιζέλου- ΔΝΤ: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της χώρας για το επόμενο διάστημα

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι για  την αποφυγή των πρόωρων εκολογών στην Ελλάδα, την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και για τη στήριξη που συνεχίζει να παρέχει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, εμφανίστηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στο Eurogroup.
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ με τη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα, επικράτησε κλίμα σχετικής ικανοποίησης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ «ιδιαίτερα ικανοποιημένος» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε. ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.Ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε σήμερα το πρωί τους ιθύνοντες του Εurogroup για τις χθεσινές εξελίξεις στην Αθήνα επισημαίνοντάς τους ότι αφενός μεν αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα, αφετέρου δε, ότι υφίστανται πλέον συνθήκες σαφώς ευνοϊκότερες για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.Και αυτό διότι, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα επιδείξει σαφώς μεγαλύτερη θέληση για την υλοποίησή τους χωρίς να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές αντιστάσεις που αντιμετώπισε το προηγούμενο.
Αισιοδοξία όμως υπάρχει και από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον. Ο κ. Λίπτον εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της τρόικα με την Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας, είναι «διασφαλισμένη» και για το επόμενο διάστημα. «Εφόσον καταλήξουμε σε συμφωνία έως το τέλος Ιουλίου, τότε η χρηματοδότηση είναι έτοιμη για την επόμενη περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν παύσει για λίγο, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Και μπορεί να διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά για τις ανησυχίες του ΔΝΤ για το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Ντέιβιντ Λίπτον εξέφρασε την ανησυχία του Ταμείου για την πορεία του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...