Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ρέγκλινγκ: Το ΔΝΤ γελοιοποιεί το Σύμφωνο Σταθερότητας


Δριμεία κριτική προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το ρόλο του στις ευρωπαϊκές διασώσεις ασκεί ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του...που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι το ΔΝΤ κοροϊδεύει τους ευρωπαϊκούς κανόνες προϋπολογισμών και ότι εν τέλει θα πρέπει να μη συνεχίσει να διατελεί ρόλο στις ευρωπαϊκές διασώσεις.

Όπως ανέφερε, βραχυπρόθεσμα το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στην τρόικα λόγω της πείρας του με τα προγράμματα βοήθειας, αλλά πιο μακροπρόθεσμα "οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίζουν για τα προγράμματα βοήθειας μόνες τους".

Αναφερόμενος στη διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης μετά τα σχόλιά του για το πρώτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, τόνισε ότι "το ΔΝΤ κοροϊδεύει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Έτσι, όχι μόνο δημιουργεί μια ψεύτικη διαμάχη, αλλά πάνω από όλα, δεν αντιλαμβάνεται τους κανόνες της νομισματικής ένωσης".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι συζητήσεις για περαιτέρω βοήθεια θα μπορούν να γίνουν από τα μέσα του 2014, εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...