Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

J.M.Barroso: "Kάποιοι πολιτικοί της αριστεράς έχουν ίδιο λόγο με ακροδεξιούς"


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso καταδίκασε σήμερα τις αντιευρωπαϊκές δηλώσεις στη Γαλλία τονίζοντας ότι..."ορισμένοι πολιτικοί της αριστεράς έχουν ακριβώς τον ίδιο λόγο με την ακροδεξιά".

Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, καλό θα ήταν ορισμένοι πολιτικοί της αριστεράς να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να επιτίθενται στην Ευρώπη και να την καθιστούν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Αλλά και ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του γάλλου υπουργού Βιομηχανίας Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος επέκρινε το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του "παράλογες" και τόνισε ότι η Γαλλία θα πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί άλλους για τα δικά της προβλήματα.

Ο Μοντεμπούρ κατηγόρησε τον Μπαρόζο το Σαββατοκύριακο ότι δίνει τροφή στην ακροδεξιά με τις πολιτικές λιτότητας.

"Εχω βαρεθεί να βλέπω υπουργούς σαν τον κ. Μοντεμπούρ να λένε πάντα ότι φταίνε οι άλλοι, να μεταθέτουν τις ευθύνες και να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους", δήλωσε ο Μπαρνιέ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

"Ομως, αυτό δε θα γίνεται για πολύ ακόμα γιατί η ώρα της αλήθειας θα φθάσει κάποια στιγμή, φθάνει για τον υπουργό", τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

"Δείτε πώς μερικές χώρες στην Ευρώπη, με την ίδια Επιτροπή, τα πηγαίνουν καλύτερα από τη Γαλλία. Η Γερμανία τα πηγαίνει καλύτερα γιατί υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα", πρόσθεσε ο Γάλλος πρώην υπουργός, του κεντροδεξιού κόμματος UMP.

Ο Μοντεμπούρ θεωρεί τη λιτότητα υπεύθυνη για την άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 46,2% σε τοπικές εκλογές, χθες, στην πρώην περιφέρεια του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή.
capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...