Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γ. Παπανικολάου: «Κάθε συζήτηση Ε.Ε. - ΗΠΑ για τα προσωπικά δεδομένα μόνο αν δοθούν εξηγήσεις για το Prism»

Στην τοποθέτησή του "επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων" κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, και αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις αναφορικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών από εταιρείες σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπανικολάου τόνισε:

«H αποκάλυψη ότι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, άμεση πρόσβαση στους διακομιστές των συστημάτων και των δικτύων τους, μέσω του αποκαλούμενου πλαισίου PRISΜ, ασφαλώς μας ανησυχεί και θέτει όλους μας προ των ευθυνών μας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε έκτακτη συζήτηση στην Ολομέλεια για το συγκεκριμένο θέμα, με δήλωση της Επιτροπής και τοποθέτηση των πολιτικών ομάδων, όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι η εξέλιξη αυτή γεννά σοβαρά ερωτηματικά για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, ιδίως μάλιστα μετά τη δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, ότι αυτή η υπόθεση αφορά μη Αμερικανούς πολίτες.
Και είναι επίσης καθοριστικό το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει την εποχή που, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διαπραγματευόμαστε το πλαίσιο των ελάχιστων προδιαγραφών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών και γι' αυτό και είμαστε σε έντονες διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Κάθε περαιτέρω συζήτηση πρέπει να γίνει εφόσον δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για το θέμα αυτό και διευθετηθεί το ζήτημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...