Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μαρτένς υπέρ Σαμαρά για την ΕΡΤ


Υπέρ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς, με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ.
Η δήλωση Μαρτένς

«Τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα. Μετά από ένα χρόνο ως Πρωθυπουργός, ο Α. Σαμαράς έχει επιδείξει μεγάλο κουράγιο στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Συγχαίρω τον Α. Σαμαρά για την αποφασιστικότητά του και την τόλμη του να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις.

Η πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναμορφώσει την αναποτελεσματική και χρεωμένη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε ένα νέο δημόσιο φορέα, φαίνεται ότι είναι ο μόνος τρόπος ώστε επιτέλους να μεταρρυθμιστεί αυτός ο σημαντικός δημόσιος οργανισμός. Θυμάμαι ότι αρκετές, παλαιότερες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναμορφωθεί σταδιακά η δημόσια ραδιοτηλεόραση ενώ ήταν παράλληλα σε λειτουργία, απέτυχαν εξαιτίας της ισχυρής αντίστασης από τα εργατικά συνδικάτα», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο Α. Σαμαράς αποκατέστησε την αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πάλι στο σωστό δρόμο. Μετά την δύσκολη απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την ελληνική κυβέρνηση, η Ευρώπη πρέπει να στείλει σαφή μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν είναι μάταιες και για να διαφυλαχθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη.


elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...