Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση του Τ. Κουίκ στον Ούγγρο Επίτροπο της ΕΕ για θέματα ανεργίας


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε το Κίνημα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για θέματα ανεργίας, με την παρουσία του... αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ούγγρου Λάσζλομ Άνντορ. Στην παρέμβασή του ο Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μιλάω σε έναν άνθρωπο, ο οποίος τουλάχιστον σε μια πρόσφατη εκδήλωση, τη Reset Greece, είπε ότι πρέπει να τελειώνει ο χρόνος της τρόικας. Αυτό θα ζητούσα να το κάνετε πράξη, γιατί εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες λέμε ότι ο χρόνος της τρόικας πρέπει να τελειώνει σήμερα και ότι οι λύσεις πρέπει να βρεθούν εκτός μνημονίου, για να μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις.

Το θέμα της ανεργίας «πηγαίνει πακέτο» με πολλά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Αυτοκτονίες. Κανείς δεν σας είπε ότι οι πολιτικές των Μνημονίων έχουν προκαλέσει μέχρι σήμερα 4.000 αυτοκτονίες, ότι οι φυλακές σε λίγο δεν θα χωρούν εκείνους, οι οποίοι θα μπαίνουν μέσα, αδυνατώντας να πληρώσουν τους φόρους. Οι Έλληνες δεν είμαστε φοροφυγάδες, όπως θέλουν να λένε κάποιοι Ευρωπαίοι, απλά πλέον δεν μπορούμε να φοροδοτήσουμε, κύριε Επίτροπε.

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων είναι και το σύνθημα που έριξε ο Πολ Τόμσεν, ο επικεφαλής της τρόικας. Είπε, «μην τους κάνετε διευκολύνσεις, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν, πάρτε τους τις περιουσίες». Αποτέλεσμα; Κλείνουν επιχειρήσεις και με το κλείσιμο των επιχειρήσεων παράγεται και άλλη ανεργία, κυρίως νέων ανθρώπων

Δεν άκουσα από κανέναν συνομιλητή μου, αλλά ούτε και από εσάς, ότι πρέπει να πέσει ένα βάρος, όχι μόνο στα προγράμματα ανεργίας τα οποία αναφέρατε, αλλά και στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Δεν έχουμε πια νέους αγρότες, δεν έχουμε πια νέους κτηνοτρόφους, έχουμε εγκαταλείψει την αγροτική, την κτηνοτροφική και την αλιευτική πολιτική γενικότερα στην Ευρώπη. Η γερμανοκεντρική Ευρώπη, κύριε Επίτροπε, βολεύεται να μας αφήνει στο έλεος των εισαγωγών από τρίτες χώρες.

Επίσης, η εύκολη λύση, «απολύστε 30.000 ανθρώπους από το δημόσιο» είναι εξαιρετικά επιβλαβής. Γιατί αυτές οι απολύσεις είναι και 30.000 μισθοί, που θα λείψουν από τις αγορές. Μισθοί, επίσης, από τους οποίους, με την αναπαραγωγή μέσω φόρων και Φ.Π.Α, γυρίζει πίσω στο δημόσιο περίπου το 85% των χρημάτων αυτών των μισθών.

Μετανάστευση. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή υποφέρει από μετανάστευση. Μιλήσατε για νέους, για πρόγραμμα νέων, αλλά δεν έχουμε πια νέους. Στη δεκαετία του 1950 και του 1960 έφευγαν κυρίως εργάτες. Τώρα φεύγουν τα λαμπερά μυαλά μας, φεύγει η αφρόκρεμα των παιδιών που τελειώνουν τα πανεπιστήμια.

Μιλήσατε για μεταρρυθμίσεις στους εργασιακούς νόμους, και φαντάζομαι δεν εννοούσατε αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε, δηλαδή μεταρρυθμίσεις προς τα πάνω. Γιατί οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, έχουν συντελεστή προς τα κάτω. Έχουν πιάσει πάτο. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα κύριε Επίτροπε, δεν έχουν κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα. Πλησιάζουμε στα όρια του Πακιστάν.

Μιλήσατε για τράπεζες, έχουν εισπράξει εκατοντάδες δις αυτά τα τελευταία χρόνια, για τις περίφημες ανακεφαλαιοποιήσεις τους και εξακολουθούν να μην ρίχνουν χρήματα στην αγορά κύριε Επίτροπε. Ρίχνουν όμως, αφειδώς χρήματα στα Κανάλια, στις εφημερίδες για διαφημίσεις, για να τις έχουν στο χέρι ή για να ζητούν την προστασία των ΜΜΕ. Αλλά, πάντως χρήμα στην αγορά δεν πέφτει. Και επειδή είμαστε η Ελλάδα με τα ευαίσθητα εθνικά θέματα, σας επισημαίνω ότι έχει πέσει δίπλα στους Έλληνες η ΖΙΡΑΤ ΜΠΑΝΚ της Τουρκίας, η οποία με υποθήκες σπιτιών, χωραφιών, δίνει δάνεια αφειδώς. Δίνει εκείνη δάνεια, επειδή δεν δίνουν οι δικές μας Τράπεζες. Και μάλιστα ήδη, έχουν αρχίσει οι πλειστηριασμοί γης και οικημάτων από πλευράς της τουρκικής τράπεζας, η οποία αναπτύσσεται κυρίως, στην περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης.

Μιλάτε για ανάπτυξη και ότι προσπαθείτε να συμβάλετε σε Πανευρωπαϊκό αλλά και σε Ελληνικό Επίπεδο στο θέμα της πάταξης της ανεργίας. Συμφωνώ με τις προθέσεις σας, αλλά πρέπει να στηρίξετε πρώτα τη ραχοκοκαλιά μας. Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης πρέπει να στηριχθεί και ο Τουρισμός, που είναι από τις βασικότερες βιομηχανίες. Δεν μπορεί ο Τούρκος ο ανταγωνιστής να δουλεύει με 8% ΦΠΑ κι εμείς, με 23% ΦΠΑ. Δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι ούτε στο Τουρισμό μας, με αυτές τις προϋποθέσεις διότι κύριε Επίτροπε.

Διαβάζω ότι ο Πρωθυπουργός, όσο και αν δεν δεχόμαστε την πολιτική του εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ζήτησε από την Τρόικα να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, στο Τουρισμό. Έκανε πολύ καλά. Αλλά η Τρόικα το αρνήθηκε.

Οι γείτονες χώρες δουλεύουν με φορολογία εισοδήματος, από 10-16% κι εμείς δουλεύουμε από 25-45%. Ζητάει η Κυβέρνηση φορολογικές ελαφρύνσεις από την Τρόικα και η Τρόικα δεν κάνει τίποτα!

Και θα σας πω κάτι που το λέω πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής: Πριν από αρκετό καιρό η Ένωση Εισαγωγέων Αυτοκινήτων επισκέφτηκε τον κύριο BOB TRAA, τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ εδώ στην Ελλάδα. Του είπε «κάντε κάτι, γιατί έχουμε ανάγκη από ανάπτυξη» και η απάντησή του ήταν κυνική: «Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω και όχι η ανάπτυξη»!

Έτσι θα πάμε στην ανάπτυξη;

Κύριε Επίτροπε, σας είπα ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λέμε λύσεις έξω από το Μνημόνιο. Εσείς λέτε ότι η Τρόικα πρέπει να έχει ένα χρονικό τέλος.

Κύριε Επίτροπε θα σας πω κάτι που σας αφορά. Προέρχεστε από μια χώρα που έχετε γνωρίσει την Σοβιετική Κατοχή, γιατί θέλετε να μας βλέπετε εμάς κάτω από μια Μερκελική, Τραπεζική, Γερμανική Κατοχή;

Ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...