Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΕ: Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης


Στη σχετική έκθεση περιλαμβάνονται συστάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την υποχρεωτική πιστοποιημένη εκπαίδευση καθηγητών και άλλων μελών του διδακτικού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη μεγαλύτερη έμφαση στην παροχή βοήθειας στους σπουδαστές προκειμένου να... αναπτύξουν επιχειρηματικές και καινοτόμες δεξιότητες, καθώς και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ακαδημίας διδασκαλίας και μάθησης.
Η ομάδα, που συστάθηκε από την Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε ευρείες διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενα μέρη ως μέρος των εργασιών της.

Διαπιστώθηκε ότι πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουν λιγότερο ικανοποιητική έμφαση στην διδασκαλία σε σχέση με την έρευνα, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποτελούν θεμελιώδεις αποστολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Στόχος μου κατά τη συγκρότηση της ομάδας ήταν η ενθάρρυνση νέων σκέψεων και ιδεών», δήλωσε η κα Βασιλείου, προσθέτοντας ότι οι συστάσεις είναι έγκαιρες, πρακτικές και δεν απαιτούν απαραιτήτως μεγάλα ποσά επιπλέον δαπανών.

«Η ποιοτική διδασκαλία στα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης και κατάρτισης έχει ζωτική σημασία ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι σπουδαστές είναι εξοπλισμένοι με το σωστό μείγμα δεξιοτήτων για τη μελλοντική προσωπική και επαγγελματική εξέλιξή τους και η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την εφαρμογή αυτών των συστάσεων», ανέφερε η Επίτροπος.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...