Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Την Δευτέρα Σόιμπλε και Ντράγκι στην Αθήνα

Την επόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι θα βρεθούν στην Αθήνα στα πλαίσια του άτυπου συμβουλίου των  υπουργών Οικονομικών. 


Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι μια ευκαιρία να καταγραφούν η πρόοδος που έχει γίνει στην Ελλάδα και η ικανοποίηση των εταίρων, καθώς είναι το πρώτο συμβούλιο που γίνεται μετά τη συμφωνία με την τρόικα, ενώ θα έχει και σχεδόν “πανηγυρικό” χαρακτήρα καθώς πραγματοποιείται μετά το κλείσιμο και της συμφωνίας για την τραπεζική ένωση με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.


Η τραπεζική ένωση μπορεί να πέρασε σε δεύτερο πλάνο στην Ελλάδα, λόγω των εξελίξεων με την τρόικα, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρείται βήμα αντίστοιχης εμβέλειας με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και η επίτευξη της συμφωνίας -η οποία συνέπεσε με την ελληνική προεδρία- θεωρείται γεγονός ιστορικής σημασίας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι θα υπάρξουν αρκετά θετικά σχόλια, δηλώσεις και διαπιστώσεις για την Ελλάδα στο περιθώριο του συμβουλίου τόσο από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Μάριο Ντράγκι, αλλά και από άλλους υπουργούς, παρόλο που δεν προβλέπεται να ληφθούν αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης, δεδομένου ότι συμβούλια υπουργών Eurogroup (των χωρών του ευρώ) και Ecofin (όλων των χωρών της Ε.Ε.) που θα πραγματοποιηθούν είναι άτυπα.

Γι’ αυτό άλλωστε καταβάλλεται και μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση να υπερκεραστούν οι αντιρρήσεις που εκφράζουν διάφοροι βουλευτές και να ψηφιστεί μέχρι τότε το νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...