Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

«Μετακομίστε για να βρείτε δουλειά», λέει η Μέρκελ στους ανέργους νέους

Τα 3,6 εκατομμύρια των νέων ανέργων της Ευρωζώνης θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να μετακομίσουν για να βρουν δουλειά, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στο BBC, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι η υψηλή ανεργία αποτελεί μια τεράστια κρίση, όμως, υπερασπίστηκε τις πολιτικές της λιτότητας εξηγώντας οτι στην πατρίδα της, την Ανατολική Γερμανία, όταν η νεανική ανεργία αυξήθηκε σε υψηλά επίπεδα, «πολλοί νέοι άνθρωποι βρήκαν δουλειές αποκλειστικά γιατί μετακόμισαν στο Νότο»

«Έτσι και σήμερα, χρειάζεται μεγαλύτερη κινητικότητα», σημείωσε η Μέρκελ.

«Νομίζω ότι είναι άδικο ειδικά οι νέοι να πληρώνουν το λογαριασμό για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται» πρόσθεσε αλλά, όπως είπε, « δεν υπάρχει εναλλακτική» γιατί στην Ευρώπη, «πρέπει να παράγουμε προϊόντα ή να προσφέρουμε υπηρεσίες που μπορούμε να πουλήσουμε».

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε στη σημερινή πολιτική της Γερμανίας.

«Σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την ανάπτυξη, η Ευρωζώνη και άλλες χώρες βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το ζήτημα δεν είναι η λιτότητα, το ζήτημα είναι το να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη» είπε και πρόσθεσε ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα και την Ισπανία δεν ήταν δική της ιδέα, αλλά συμφωνήθηκαν από την τρόικα.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...