Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ντράγκι: "Ανοιχτός" σε μέτρα για τη σταθερότητα


Το ενδεχόμενο χρήσης περαιτέρω μη συμβατικών εργαλείων νομισματικής πολιτικής εξετάζει η ΕΚΤ, αν οι συνθήκες το απαιτούν, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Μάριο Ντράγκι. «Θα κοιτάξουμε με ανοικτό μυαλό αυτά τα μέτρα που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά... στο δικό μας θεσμικό πλαίσιο και εμπίπτουν στη δικαιοδοσία μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ σε σημερινή ομιλία του στην Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

«Κάποια από αυτά τα μέτρα μπορεί να έχουν ακούσιες επιπτώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά αυτές τις επιπτώσεις και να τις χειριστούμε κατάλληλα», πρόσθεσε. Μεταξύ άλλων, ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι η ζήτηση στην οικονομία της Ευρωζώνης θα πρέπει να επωφεληθεί από την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ καθώς και από τον χαμηλότερο πληθωρισμό και τις επιδράσεις των κερδών από τις χρηματοοικονομικές αγορές στην εμπιστοσύνη και τον πλούτο. Πρόσφατα στοιχεία, σημείωσε, «δείχνουν κάποια βελτίωση αλλά από χαμηλά επίπεδα».

Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ότι «η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή για όσο χρειαστεί», ενώ πρόσθεσε ότι «στην περίοδο που ακολουθεί, θα εξετάζουμε στενά όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες και τις νομισματικές εξελίξεις και θα είμαστε έτοιμοι να δράσουμε εάν χρειαστεί».
citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...