Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ρέσλερ: «Ελάτε Γερμανία» για επαγγελματική εκπαίδευση, μπορεί να μείνετεk

«Ελάτε στη Γερμανία! Κάνετε εδώ την επαγγελματική σας εκπαίδευση!». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, καλώντας τους νέους από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ενταχθούν στο σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης της χώρας του.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερία «Die Welt am Sonntag», ο κ. Ρέσλερ τονίζει μάλιστα ότι η επιλογή επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Γερμανία γεννά και την προοπτική της παραμονής των νέων εργαζόμενων και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οδηγώντας ακόμη και στην απόκτηση διπλής υπηκοότητας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρέσλερ επισημαίνει ότι κάθε χρόνο μένουν κενές χιλιάδες θέσεις εκπαίδευσης στις γερμανικές επιχειρήσεις.

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές για τους νέους του Νότου, με την δυνατότητα να παραμείνουν και ως επαγγελματίες, ακόμη και με διπλή υπηκοότητα».

Αναφέρεται δε στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης «www.make-it-in-Germany.com» («Κατάφερέ τα στην Γερμανία»), η οποία λειτουργεί ως βασικός κόμβος για την ενημέρωση γύρω από τα προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...