Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Στην Αθήνα ο Σόιμπλε

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Έλληνα ομόλογο του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το Σαββατοκύριακο. 

Μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε πρόσκληση στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών να επισκεφθεί την Ελλάδα και εκείνος την αποδέχτηκε. Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού και η ακριβής ημερομηνίας αναμένεται να διευθετηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι δύο υπουργοί στο περιθώριο της συνεδρίας του Ecofin την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μεγάλο μέρος του δρόμου επιτυχημένα. Αλλά υπάρχει ακόμη ένα απότομο και μακρύ μονοπάτι μεταρρυθμίσεων που έχει μπροστά της η Ελλάδα» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα απέδωσε εύσημα στην κυβέρνηση για την προσπάθεια που κάνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Ο συνασπισμός της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει επιτύχει να οδηγήσει το ελληνικό πλοίο μέσα σε ταραγμένα νερά και ήδη έχουν πίσω τους ένα μεγάλος μέρος του δρόμου των μεταρρυθμίσεων. Γι’ αυτό τιμούμε και υποβάλλουμε τα σέβη μας στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Πηγή: real.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...