Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του ο Μπαρόζο»


Καυστικά ήταν τα σχόλια γαλλίδας υπουργού για τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, την ώρα που μαίνεται η διαμάχη ανάμεσα στο Παρίσι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Νικόλ Μπρικ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν «δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του».

Ερωτηθείσα εάν θεωρεί ότι ο Μπαρόζο ήταν μια κακή επιλογή για την Ε.Ε., η γαλλίδα υπουργός δήλωσε: «Πιστεύω ναι. Θεωρώ ότι δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του».

«Είναι μια επιτροπή στη διάρκεια της οποίας δεν έγιναν σπουδαία πράγματα, αλλά το γεγονός ότι ο Μπαρόζο ήταν πρόεδρός της είναι γιατί το δέχθηκαν οι χώρες μέλη», ανέφερε η Μπρικ. «Θεωρώ ότι η επιλογή της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί πριν από τέσσερα χρόνια δεν ήταν αναγκαστικά η σωστή», συμπλήρωσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Μπαρόζο για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2009. Ο Μπαρόζο είχε εκλεγεί το 2004 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πρώτη θητεία ως το 2009.

Η ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του αποκλεισμού από τη Γαλλία των οπτικοακουστικών υπηρεσιών από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. Ο Μπαρόζο στη συνέχεια χαρακτήρισε «αντιδραστικούς» αυτούς που απορρίπτουν την παγκοσμιοποίηση.

Άλλο ένα σημείο τριβής ανάμεσα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες είναι η μείωση των ελλειμμάτων και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...