Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

EE: Νέο ταμείο αρωγής απολυμένων

Τη σύσταση νέου αποδοτικότερου και ταχύτερου συστήματος αρωγής των απολυμένων εργαζομένων λόγω της παγκοσμιοποίησης προτείνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως επισημαίνεται σε έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, μεταξύ Μαρτίου 2007 και Δεκεμβρίου 2012 το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) κατέβαλε περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ σε εργαζομένους που επλήγησαν από μαζικές απολύσεις λόγω αλλαγών στα χαρακτηριστικά του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι εξατομικευμένη και καλά συντονισμένη συνδρομή προσφέρθηκε στους περισσότερους επιλέξιμους εργαζομένους. Αλλά όλες οι υποθέσεις που ελέγχθηκαν περιλάμβαναν μέτρα στήριξης του εισοδήματος τα οποία θα είχαν χρηματοδοτηθεί από τα κράτη μέλη ούτως ή άλλως. Τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος αντιστοιχούσαν στο 33% των δαπανών που αποδόθηκαν για όλες τις υποθέσεις που εξετάστηκαν. Επιπλέον, δεν υπήρχαν κατάλληλα δεδομένα για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των κονδυλίων όσον αφορά την επανένταξη των απολυθέντων εργαζομένων στην απασχόληση.

Το ΕΤΠ σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων και συγκεκριμένων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η στήριξη περιλαμβάνει κατάρτιση, ενίσχυση για αυτοαπασχόληση, καθοδήγηση και επανατοποθέτηση.

Το Ταμείο συγχρηματοδοτεί μέτρα σε ποσοστό 50% ή 65%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από το οικείο κράτος μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...