Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Επιστολή ευρωβουλευτών ΚΚΕ προς Μπαρόζο - Ρόμπεϊ για την την ΕΡΤ


Τη θέση ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει τη ρητή συγκατάθεση της Ε.Ε. διατυπώνουν... οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και Μπάμπης Αγγουράκης σε επιστολή τους προς τον ιρλανδό πρωθυπουργό (που έχει αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο) Εντα Κένι και τους προέδρου του ΕυρωπαΙκού Συμβουλίου και της Κομισιόν Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Οι δύο ευρωβουλευτές ερωτούν: «Πως τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση;».

Ακολουθεί η επιστολή:

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ανακοίνωσε τη νύχτα της 11-6-2013, έκλεισε από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας την Δημόσια Ελληνική Ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ), απολύοντας πάνω από 2650 εργαζόμενους. Η απόφαση της συγκυβέρνησης να "νομοθετεί" τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με διατάγματα, εντάσσεται στο δόγμα της καταστολής "νόμος και τάξη". Επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα της ενημέρωσης και στις λαϊκές ελευθερίες, παραδίδει την ενημέρωση, το δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης με όλες τις υποδομές του, στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε επίδειξη πυγμής η συγκυβέρνηση, κινητοποιώντας δυνάμεις των ΜΑΤ, διέκοψε την εκπομπή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ, με πρωτοφανή επιχείρηση λογοκρισίας της εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ που ενημέρωναν για τις εξελίξεις.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση και την εταιρεία DIGΕΑ για τη διακοπή και του ψηφιακού σήματος του τηλεοπτικού σταθμού "902 TV", ο οποίος αναμετέδιδε το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης πυροδότησε αγωνιστικές εκδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού. Άμεσος είναι ο κίνδυνος η κυβέρνηση να κλείσει και άλλους στρατηγικής σημασίας δημόσιους φορείς και οργανισμούς, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κ.α., πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Είναι προσχηματικοί και ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του Συμβουλίου και της Επιτροπής. Η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων έχει τη ρητή συγκατάθεση της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την "τρόϊκα", γιατί σ' αυτήν πέρα από το ΔΝΤ - μέλη του οποίου είναι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ - συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ. Η ΕΕ είναι λαλίστατη για οτιδήποτε η ίδια κρίνει ως "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και "δημοκρατικών αρχών" σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όταν πρόκειται να της χρησιμεύσουν σαν πρόσχημα των επεμβάσεών της για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που υπηρετεί.

Πως τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση;

Τι θέση παίρνει στο αίτημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, του εργαζόμενου λαού να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...