Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

O Ντάνυ Κον Μπεντίτ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης είναι οι πόλεις που θα επισκεφθεί το διάστημα 24 - 26 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα».

Ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ θα είναι ο βασικός ομιλητής δημόσιων εκδηλώσεων στις τρεις αυτές πόλεις, όπου θα παρουσιαστεί το Κάλεσμα των Αθηνών «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα»:

· 24 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ώρα 19.30, στην Αποθήκη Δ' του λιμανιού της πόλης

· 25 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, ώρα 19.00, στην αίθουσα Ανδρόγεω

· 26 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, ώρα 20.00, στο Ιωνικό Κέντρο, στην Πλάκα

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης και στην εκεί συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχει και η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ρεβέκκα Χαρμς.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, και τους Οικολόγους Πράσινους είναι ένα ανοικτό κάλεσμα σε νέους, ενεργούς πολίτες, κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη που νοιώθει ότι εμείς είμαστε η Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να κινητοποιηθούμε για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα.

Το Κάλεσμα των Αθηνών «για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα» δεν είναι μια απλή διακήρυξη, είναι ένα κάλεσμα κινητοποίησης και παρέμβασης για να ενισχυθεί η κοινωνική Ευρώπη, να προχωρήσει η δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη, να ενισχυθεί ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών και η πρωτοβουλία των πολιτών. Το Κάλεσμα των Αθηνών είναι, επίσης, μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση με κοινωνικά δίκαιες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική, οικονομική και οικολογική βιωσιμότητα της Ελλάδας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Ντάνυ Κον Μπεντίτ

Αθήνα

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ θα είναι κεντρικός ομιλητής σε δημόσια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Κάλεσμα για μία διαφορετική Ευρώπη, μία διαφορετική Ελλάδα», που θα διεξαχθεί στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα) και ώρα 20:00-22:00.

Το πρωί, ώρα 10:00 – 11:00 ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), στην οποία θα συμμετάσχουν, επίσης, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος και η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 17:00 – 18:30, ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ και ο Νίκος Χρυσόγελος προσκαλούν σε συζήτηση κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στους τομείς της οικονομίας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, με στόχο τη συμβολή στη διαμόρφωση μίας εναλλακτικής στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης. Η εν λόγω συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης και συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλουν οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για περισσότερο κοινωνική Ευρώπη, αλλά και για στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για έξοδο από την κρίση.

Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 19:30, ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ και η Ρεβέκκα Χαρμς θα είναι κεντρικοί ομιλητές σε δημόσια εκδήλωση με θέμα: «Κάλεσμα για μία διαφορετική Ευρώπη, μία διαφορετική Ελλάδα» στην Αποθήκη Δ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σύντομες παρεμβάσεις από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, τη Γενική Γραμματέα της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Την ίδια μέρα, ώρα 16:30 ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ και η Ρεβέκκα Χαρμς θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς. Θα συμμετάσχουν, επίσης, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων

Ηράκλειο Κρήτης

Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα: «Ξύπνα Ευρώπη, ρόλος των περιφερειών», στο Ηράκλειο Κρήτης, ώρα 19.00, στην αίθουσα Ανδρόγεω (Ανδρόγεω 2). Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και θα μιλήσουν, επίσης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση, καθώς και ο Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...