Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη ο «κόκκινος Ντάνι» και η ηγεσία των Ευρωπαίων Πράσινων

Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η ελληνική καμπάνια «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα»


Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στις 24 Σεπτεμβρίου ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνι Κον Μπεντίτ, ως ομιλητής στο πλαίσιο της καμπάνιας: «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα». Ο «κόκκινος Ντάνι» θα είναι ο βασικός ομιλητής δημόσιων εκδηλώσεων σε τρεις ελληνικές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο).

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει στην αποθήκη Δ’ του λιμανιού, στις 19.30. Στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί θα συμμετάσχει και η άλλη συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πράσινων, Ρεβέκα Χαρμς.

«Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, και τους Οικολόγους Πράσινους είναι ένα ανοικτό κάλεσμα σε νέους, ενεργούς πολίτες, κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη που νοιώθει ότι εμείς είμαστε η Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να κινητοποιηθούμε για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Επισημαίνουν δε ότι το «Κάλεσμα των Αθηνών» (έτσι το έχουν ονομάσει) «δεν είναι μια απλή διακήρυξη, είναι ένα κάλεσμα κινητοποίησης και παρέμβασης για να ενισχυθεί η κοινωνική Ευρώπη, να προχωρήσει η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη, να ενισχυθεί ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών και η πρωτοβουλία των πολιτών. Το Κάλεσμα των Αθηνών είναι, επίσης, μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση με κοινωνικά δίκαιες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική, οικονομική και οικολογική βιωσιμότητα της Ελλάδας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Η κ. Χαρμς θα κάνει επίσης ομιλία στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, τη Γενική Γραμματέα της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 16:30, οι δυο συμπρόεδροι των Πρασίνων και οι επικεφαλής των Ελλήνων Οικολόγων Πράσινων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο  Ηλέκτρα Παλλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...