Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Από την Ελλάδα ξεκινά την καμπάνια των Ευρωπαίων Πράσινων ο Κον Μπεντίτ!


Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου / star.gr

Ακριβώς την επομένη των γερμανικών εκλογών ο πάλαι ποτέ «κόκκινος Ντάνυ» του γαλλικού Μάη του '68, θα επισκεφτεί τη χώρα μας, θέλοντας συμβολικά να ξεκινήσει από την Ελλάδα την προεκλογική εκστρατεία των Ευρωπαίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ θα μείνει στον τόπο μας τέσσερις μέρες και μαζί με στελέχη των Ελλήνων Οικολόγων Πράσινων θα περιοδεύσει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική (στις Σκουριές) και στο Κιλκίς, δηλαδή δυο περιοχές, όπου γίνεται η πολυσυζητημένη εξόρυξη χρυσού.

Στο Ηράκλειο Κρήτης στις 25 του μηνός και θα ολοκληρώσει την επομένη με μια μεγάλη εκδήλωση για παρουσίαση της καμπάνιας των Πράσινων στην Αθήνα, όπου θα έχει και επαφές με κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς.

Σύνθημα της εκστρατείας θα είναι «μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα».

Ενδιαφέρον πάντως, λόγω συγκυρίας, έχουν και οι θέσεις του κυρίου Κον Μπεντίτ για τη Συρία, καθώς έχει ταχθεί υπέρ μιας επέμβασης συνολικά της Δύσης και όχι των Αμερικανών. Ιδού τι δήλωσε προ ημερών, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel:

«Υποστηρίζω τη στρατιωτική δράση μόνον αν έχει πίσω της ένα ενιαίο μέτωπο της δύσης. Μια μεμονωμένη αμερικανική ενέργεια θα ήταν πολιτικά ολέθρια. Πρέπει να επιδιώξουμε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία υπό την εποπτεία του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να προτείνουν στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα σκληρής καταδίκης της χρήσης χημικών όπλων. Αυτό θα αποτελούσε την αρχή για τη νομιμοποίηση μιας επέμβασης. Αν στη συνέχεια παρουσιαστούν αποδείξεις ότι οι δυνάμεις του 'Ασαντ είναι υπόλογες για τις επιθέσεις με χημικά, θα είναι πολύ δύσκολο για τη Ρωσία να σταθεί στο πλευρό του 'Ασαντ στο ''συμβούλιο ασφαλείας’’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...