Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στα 50 εκατ. ευρώ το κόστος της προεδρίας στην ΕΕ

Το κόστος της ευρωπαϊκής Προεδρίας θα φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ και 150 άτομα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, οι προηγούμενες, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας από την Κύπρο, είχαν προϋπολογισμό από 60- 75 εκατ. ευρώ και είχαν στη διάθεση τους 200- 250 υπαλλήλους,


Την ανάγκη η Ελλάδα να κερδίσει το στοίχημα της ευρωπαϊκής Προεδρίας, τόνισαν βουλευτές και ευρωβουλευτές που συνεδρίασαν από κοινού στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής και αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της προετοιμασίας για την ανάληψή της από 1ης Ιανουαρίου 2014 από την Ελλάδα.

Όπως επισημάνθηκε, η ελληνική Προεδρία πρέπει να πετύχει, κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον για να μπορέσει η Ελλάδα να προωθήσει πολιτικές που θα την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει, αλλά και για να δοθεί απάντηση σε φωνές Ευρωπαίων αξιωματούχων, έστω και μεμονωμένες, όπως επισημάνθηκε, που τάσσονται κατά της ανάληψης της Προεδρίας από την Ελλάδα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το κόστος για την ελληνική Προεδρία θα είναι κατά πολύ μειωμένο, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, τους Έλληνες ευρωβουλευτές, που τον επισκέφθηκαν σήμερα.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για «δύο σεσημασμένους Γερμανούς βουλευτές, που αντιδρούν στην ανάληψη της ελληνικής Προεδρίας» και τόνισε ότι η Ελλάδα θα τους διαψεύσει ολοκληρώνοντας με επιτυχία το έργο της.

«Μήπως γνωρίζουν περισσότερα από ό,τι εμείς, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ή είναι απλά φληναφήματα ότι δεν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους προεδρίες», είχε δηλώσει νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Ο Κουμουτσάκος απάντησε και στο θέμα που έθιξε η κ. Δούρου για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας, σε ό,τι αφορά την οικονομική ατζέντα σε σχέση με την ΑΟΖ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων θα υπάρχει στο οικονομικό δόγμα, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ για την θαλάσσια ζώνη.

Έμφαση δόθηκε στην Επιτροπή, στον προβληματισμό που υπάρχει και εντείνεται στην Ευρώπη για τις δράσεις ακραίων νεοφασιστικών οργανώσεων αλλά και στον αρνητικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκε για την Ελλάδα, μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

«Χωρίς υπερβολή, αυτή η υπόθεση με τη δολοφονία του 34χρονου από την Χρυσή Αυγή κάνει μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι έκανε η χρεοκοπία της Ελλάδας ή η χάλκευση στατιστικών στοιχείων», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση, της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αννυς Ποδηματά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...