Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η συζήτηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βλάπτει την Ελλάδα λέει ο γερμανός υφ. Οικονομικών

«Το μόνο που καταφέρνει είναι να φοβίσει τους επενδυτές και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα» υποστηρίζει ο Στέφεν Κάμπετερ


Να μπει «φρένο» στη συζήτηση για ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ζητά ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να βλάπτει την Ελλάδα.

Η συζήτηση, επισημαίνει ο κ. Κάμπετερ σε συνέντευξή του στην «Οζναμπρύκερ Τσάιτουνγκ» (Osnabruecker Zeitung), «βλάπτει, σε τελική ανάλυση, τον Ευρωπαίο φορολογούμενο», σε μια περίοδο κατά την οποία, όπως λέει, στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει για χρηματοδότηση στις κεφαλαιαγορές.

Ασκεί μάλιστα έντονη κριτική στο κόμμα των Πρασίνων που συντηρεί τη συζήτηση, προειδοποιώντας ότι «το μόνο που καταφέρνει είναι να φοβίσει τους επενδυτές και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα».

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών παίρνει ωστόσο αποστάσεις και από τη θέση που διατύπωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Έσσης και αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατικών, Φόλκερ Μπουφιέ υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. «Όλες αυτές οι εικασίες που διατυπώνονται πριν από το καλοκαίρι του 2014 απλώς παραπλανούν» δηλώνει, αν και παραδέχεται ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδοτική βοήθεια και το 2015 -το ύψος της, διευκρινίζει, θα προσδιοριστεί το 2014.

Ο κ. Κάμπετερ πάντως επαινεί τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και επισημαίνει ότι η Ιρλανδία δεν θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...