Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Η Ελλάδα θα επιστρέψει το 2014 στην οδό της ανάπτυξης», εκτιμά βελγική εφημερίδα

Η βελγική εφημερίδα «De Tijd» αποτιμά την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ...


«Η Ελλάδα θα επιστρέψει επιτέλους το 2014 στην οδό της ανάπτυξης». Υπό αυτό τον τίτλο  η βελγική (φλαμανδική) εφημερίδα De Tijd, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης και δύο πακέτα διάσωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα του εξέρχεται σταδιακά από την κρίση.

Επισημαίνεται ειδικότερα ότι από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του, αναφερόμενος στην επιτάχυνση της αποκλιμάκωσης της ύφεσης το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (3,8% έναντι 4,6% που ήταν οι αρχικές προγνώσεις) η οποία δημιουργεί τη βάσιμη ελπίδα ότι για πρώτη φορά μετά την κρίση η ελληνική οικονομία μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο το 2014.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος στην ομιλία του στη ΔΕΘ, επειδή ο τουρισμός σημείωσε αλματώδη άνοδο, οι δε αιματηρές περικοπές που επιβλήθηκαν στην κοινωνία, δείχνουν να αποδίδουν, εν τέλει, καρπούς, στον βαθμό που αναμένεται να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, μέχρι τα τέλη του 2013.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...