Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γιούνκερ για το ελληνικό χρέος: «Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά»

Δεν θα μπω στο παιχνίδι να γράψω σήμερα ένα σενάριο έχοντας απόλυτη άγνοια του τι πρόκειται να συμβεί το 2013, το 2014 και 2015 στην Ελλάδα αλλά και αλλού, αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργού


«Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά» είναι η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ερωτηθείς αν θα χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα L' Echo.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στο Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε για την Ελλάδα και το ζήτημα του δημοσίου χρέους της:

«Υπάρχουν δύο στοιχεία: η έκθεση της τρόικα και η δέσμευση που έχουμε αναλάβει, αφενός να στηρίξουμε την Ελλάδα και αφετέρου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Δεν θα μπω στο παιχνίδι να γράψω σήμερα ένα σενάριο έχοντας απόλυτη άγνοια του τι πρόκειται να συμβεί το 2013, το 2014 και 2015 στην Ελλάδα αλλά και αλλού. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα όταν θα διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Το να πούμε στους Έλληνες πως ότι και να συμβεί θα λάβουν βοήθεια, δεν θα είναι καλό σημάδι. Το να πούμε στη δική μας κοινή γνώμη πως ότι και να συμβεί, οι Έλληνες δεν θα έχουν δεκάρα, είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά."

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν πιστεύει ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάκαμψης ο Γιουνκέρ απαντά ότι «εάν εξαιρέσουμε την απασχόληση, θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τα βουνά που ορθώνονται μπροστά μας. Θα μπορέσουμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε την κρίση μόνο όταν αποχαιρετήσουμε τις πολιτικές της δημοσιονομικής προσαρμογής».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...