Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα Ντράγκι υπέρ των επενδύσεων

Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να ευνοήσουν τις επενδύσεις απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο από τη μείωση του κόστους εργασίας.


"Ένα μέσο για να επιστρέψουμε γρήγορα στην ανταγωνιστικότητα είναι να επικεντρωθούμε στους μισθούς", είπε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο και συμπλήρωσε: "Μια άλλη προσέγγιση, μακροπρόθεσμη, είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα".

Τόνισε ότι η καινοτομία και η επένδυση είναι οι μοχλοί για να τονωθεί η παραγωγικότητα και εκτίμησε ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να δράσουν ευνοϊκά, υιοθετώντας πολιτικές για την παροχή κινήτρων. "Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης στο σύνολό της είναι ένα στοιχείο- κλειδί για τη βελτίωση της σημερινής οικονομικής κατάστασης" είπε ο Μάριο Ντράγκι.

Εκτός από τις προσπάθειες για την ανταγωνιστικότητα, ο Ντράγκι υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι είναι σημαντικό να εφοδιαστεί η νομισματική ένωση με μια "πιο ισχυρή" θεσμική αρχιτεκτονική, κυρίως μέσω μιας τραπεζικής ένωσης, η οποία θα "επιταχύνει την ανάκαμψη των τραπεζών" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...