Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αμετάβλητο στο 0,5% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός και σημειώθηκε ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,50%, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός και σημειώθηκε ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ για τον καθορισμό του επιτοκίου της δεν οδήγησε, όπως περίμεναν παράγοντες των αγορών, σε μια αύξηση του βασικού επιτοκίου του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης λόγω της βελτιωμένης οικονομικής προοπτικής στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας, αναμενόταν να αναφερθεί εκ νέου στους λόγους που διατηρούνται τα επιτόκια στα σημερινά τους επίπεδα και στη μελλοντική τους πορεία, με βάση τη νέα πρακτική της να προαναγγέλλει την επιτοκιακή της πολιτική (forward guidance).

Αυτή η πολιτική άρχισε να εφαρμόζεται, μετά τη χωρίς προηγούμενο απόφαση της τράπεζας να εγκαταλείψει την πολιτική της να «μην δεσμεύεται ποτέ εκ των προτέρων» σχετικά με τα επιτόκια.

Ο Ντράγκι επρόκειτο επίσης να αποκαλύψει τις τελευταίες προβλέψεις των ειδικών της ΕΚΤ για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, που οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι επίσης δεν θα μεταβληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...