Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν προβλέπεται στο ελληνικό πρόγραμμα διαγραφή χρέους, λέει μέλος της ΕΚΤ

«Δεν και είναι απαραίτητη η διαγραφή», ξεκαθάρισε ο Υβ Μερς σε συνέντευξή του 


Όχι μόνο δεν προβλέπεται στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν και είναι απαραίτητη μια διαγραφή χρέους, επεσήμανε το μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Υβ Μερς.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, στο οποίο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και ούτε είναι απαραίτητο» υποστήριξε ο Μερς, σχολιάζοντας τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας δεύτερης διαγραφής ελληνικού χρέους, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς εκτιμά τις συζητήσεις για μια δεύτερη διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, τονίζει ότι δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν να παρουσιάζει ιστορίες με εικασίες, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρόγραμμα στο οποίο και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο αλλά και δεν είναι απαραίτητο.

Σε σχέση με τη δυνατότητα να υπάρξει μια κρατική χρεοκοπία στην ευρωζώνη, ο Υβ Μερς - ο οποίος από τα τέλη του 2012 είναι ένας από τους έξι διευθυντές της ΕΚΤ και νωρίτερα μεταξύ 1998 και 2012 είχε διατελέσει διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου - σημειώνει πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ούτε και προβλέπεται πουθενά. Όπως προσθέτει, αυτό δεν έχει οριστεί μέχρι τώρα σε κανένα διεθνές νομικό πλαίσιο, «μέχρι τώρα ο κόσμος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει νομικά μια κρατική χρεοκοπία», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ως προς την ίδια την κρίση στην ευρωζώνη, παρατηρεί πως μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 υπήρξε θετική εξέλιξη, καθώς σημειώθηκε για πρώτη φορά ανάπτυξη, αυτό όμως δεν σημαίνει, υπογραμμίζει, πως έχει ξεπεραστεί η κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...