Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ντράγκι: Το ευρώ παραμένει ισχυρό και σταθερό

Την ισχύ του ευρωπαϊκού νομίσματος υπερασπίστηκε εκ νέου ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διαμηνύοντας πως το ευρώ παραμένει ένα σταθερό και ισχυρό νόμισμα. «Το ευρώ παραμένει ένα ισχυρό και ένα σταθερό αποθεματικό νόμισμα» τόνισε ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στη Λετονία.

«Από το 1999, η ευρωζώνη έχει αναπτυχθεί σε μία κοινότητα με περισσότερα από 330 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ούσα υπεύθυνη για περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εξαγωγών και πάνω από 15% των παγκόσμιων επενδύσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στη Ρίγα, υποδεχόμενος τη Λετονία στη νομισματική ένωση.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ντράγκι στάθηκε στα μαθήματα που έχει διδαχθεί η ΟΝΕ στο πλαίσιο της πορείας της, υπογραμμίζοντας πως προϋπόθεση προκειμένου μία χώρα να ευδοκιμήσει ενός της ευρωζώνης είναι να «διασφαλίσει βιώσιμη σύγκλιση».

Ταυτόχρονα, εστιάζοντας στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, στη σκιά της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, εξήγησε πως το μεγάλο στοίχημα για την Ευρωζώνη είναι η ενοποίηση. «Η ευρωζώνη απαιτεί μεγαλύτερη σύγκλιση και ενοποίηση» εξήγησε ο κ. Ντράγκι.

«To στοίχημα για να παραμείνει η Ευρωζώνη φερέγγυα σε αυτό τον κόσμο είναι να φτάσει επιτυχώς στη βαθύτερη ενοποίηση», διευκρίνισε, αναλύοντας τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ευρωπαϊκή οικονομία στο διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...