Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μέρκελ: Μειώστε το χρέος σας στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022


«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», είναι το σαφές μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου


Με λίγες λέξεις η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έστειλε σαφές μήνυμα στην Ελλάδα ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν. 

Στο πλαίσιο προεκλογικής συζήτησης -εν οίδει συνέντευξης- της γερμανικής εφημερίδας Bild, τέσσερις αναγνώστες και δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας έθεταν ερωτήματα στην καγκελάριο και επικεφαλής του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών. Η ελληνικής καταγωγής αναγνώστρια της Bild Μαρία Σαραφίδου -η οποία συμμετείχε στην ομάδα των αναγνωστών- ρώτησε την καγκελάριο πόσο καιρό πιστεύει ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα οικονομική βοήθεια.


«Αυτό εξαρτάται κυρίως από τι εξελίξεις που θα έχουμε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος της στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Σε αυτό το επίπεδο θεωρούμε ότι είναι βιώσιμο ώστε να μπορεί η Ελλάδα να πατήσει και πάλι στα πόδια της και να σταθεί σε σίγουρο έδαφος. Αλλα όλοι συμφωνούμε ότι μέχρι τότε η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να αλλάξει πολλά».

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές, το μήνυμα της κυρίας Μέρκελ είναι σαφές: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...