Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Και η... φέτα θέμα στη συνάντηση Μπαρόζο - Σαμαρά

Κερδίζει τη μάχη η Ελλάδα, έπειτα από παρέμβαση της Μαρίας Δαμανάκη


Όπως είχατε γράψει προ ημερών η φέτα, η γκοργκοντζόλα και ορισμένα άλλα τυριά ήταν αιτία έντονης αντιπαράθεσης στο Κολέγιο των Επιτρόπων πριν από λίγες εβδομάδες στο πλαίσιο της συζήτησης εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Καναδά, σύμφωνα με την οποία καναδικά εργοστάσια θα μπορούσαν να παρασκευάζουν και να εξάγουν τα ομώνυμα ευρωπαϊκά τυριά.

Μαθαίνουμε ότι μετά την παρέμβαση Δαμανάκη στη συνεδρίαση, όπου η Ελληνίδα Επίτροπος έθεσε το θέμα των ευρωπαϊκών προϊόντων με σήμα προέλευσης ως εξαιρετική περιουσία της Ευρώπης και βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα που πρέπει η ευρωπαϊκή ηγεσία να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, άρχισε να βλεπει το θέμα διαφορετικά.

Το θέμα φέτα μάλιστα συζητήθηκε εκ νέου μεταξύ Μπαρόζο και Καναδού πρωθυπουργού Χάρπερ στο πλαίσιο της συνόδου των G20 και θα ξανασυζητηθεί, όπως πληροφορούμαστε, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., που θα ξανασυναντηθούν.

Πληροφορούμαστε επίσης ότι το θέμα των ελληνικών ενστάσεων κατά της συμφωνίας Ε.Ε. - Καναδά σε ό,τι αφορά τη φέτα και τα άλλα ευρωπαϊκά τυριά θα το θέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο της Κομισιόν κατά την αυριανή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...