Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Στ. Λαμπρινίδης: Ωρα για δράση στην Ευρώπη

G7 finance ministers and central bank governor...Image via WikipediaΔεν είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση νέας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για να επαναβεβαιωθεί η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, από το Όσλο οπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.
«Βλέπει κανείς τις αντιδράσεις (των αγορών) τις τελευταίες δύο εβδομάδες και είναι ανησυχητικές», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όμως η Ομάδα των Επτά G7 έκανε μια πολύ σαφή δήλωση χθες ότι είναι. . . δεσμευμένη στο να προασπίσει την ευρωζώνη και την διεθνή (οικονομία)».
Τόνισε ακόμη ότι η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων είναι ακλόνητη και ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την ενίσχυση του κοινού νομίσματος και την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους επαρκεί, εάν εφαρμοστεί πλήρως.
«Την 21η (Ιουλίου) λάβαμε ορισμένες θεμελιώδεις αποφάσεις στην ΕΕ», είπε ο κ. Λαμπρινίδης. «Αυτό που νομίζω πως χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι όλοι να προχωρήσουμε και να τις εφαρμόσουμε», σημείωσε.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι «δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια...Είναι ώρα για δράση στην Ευρώπη».
Επέκρινε δε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, και πρόσθεσε ότι τελικά δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
«Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν. . . στην ελπίδα ότι το ευρώ θα καταρρεύσει...Λοιπόν, το ευρώ δεν θα καταρρεύσει», τόνισε.
Ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες όπως και αυτοί της G7 υποσχέθηκαν να εξισορροπήσουν τις υπερβολές των αγορών και ότι η Ελλάδα θα κάνει όσα της αναλογούν εφαρμόζοντας μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Θα επιδείξουμε υπευθυνότητα έναντι όσων μας δάνεισαν χρήματα. Θα αναπτύξουμε τη χώρα και θα έχουμε μια πολύ καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα στο τέλος της διαδικασίας αυτής. Όσοι θέλουν να στοιχηματίσουν εναντίον αυτού, ας προσέλθουν. Ας προσπαθήσουν», ανέφερε ο κ. Λαμπρινίδης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...