Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ασμουσεν σε Τσίπρα: «Δεν είμαστε τυφλοί για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα»

«Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και θα μπορούσε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα εντός του έτους», δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γέργκ Ασμουσεν, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στη Φρανκφούρτη.


Ο κ. Ασμουσεν, αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα και κυρίως στους νέους χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι έξι στους δέκα είναι άνεργοι. «Δεν είμαστε τυφλοί για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το πρόγραμμα δουλεύει, βλέπουμε πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά ο Ασμουσεν και πρόσθεσε ότι «εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, μπορεί φέτος να φθάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, σε ετήσια βάση. Αυτό θα είναι μεγάλο επίτευγμα», είπε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί και πως το χρέος παραμένει μη βιώσιμο.

Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, λέγοντας πως το ελληνικό χρέος αντί να μειώνεται.

Αναφέρθηκε στους έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι, όπως, είπε συνεχίζουν να δανείζονται με υψηλά ποσοστά και πολλοί εγκαταλείπουν τη χώρα, προκειμένου να παραμείνουν οι εταιρείες σε λειτουργία.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαραίτητη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο της λύσης που δόθηκε το 1953 για την περίπτωση της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...