Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σβόμποντα: Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο χαρακτηρίζει «σοκαριστική» και «απαράδεκτη» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ζητά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χανς Σβόμποντα, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστική» και «απαράδεκτη από κάθε άποψη» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο κ. Σβόμποντα ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ενώ επισημαίνει πως το συγκεκριμένο κόμμα, είναι ικανό να σκοτώσει και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους! Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χανς Σβόμποντα και προσθέτει πως
είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις, π«άνω στο πως θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά».

Μάλιστα, με αφορμή την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, προσθέτει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, «θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...