Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πάνος Καρβούνης: Πλήρης εμπιστοσύνη της ΕΕ στις πρωτοβουλίες της ελληνικής δικαιοσύνης

''Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις πρωτοβουλίες της ελληνικής δικαιοσύνης", διαμηνύει ο Παναγιώτης Καρβούνης, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Ο ίδιος εξέφρασε εμπιστοσύνη στην ελληνική πολιτεία για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο δήλωσε χαρακτηριστικά: "Οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν αρμοδιότητα για την εφαρμογή των νόμων και η ελληνική πολιτεία για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις πρωτοβουλίες της ελληνικής δικαιοσύνης για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, τις παραμονές της ανάληψης από την Ελλάδα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, της προεδρίας της ΕΕ".

"Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα", τόνισε νωρίτερα με βάση τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, η Ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη. www.bankingnews.gr

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης τόνισε πως η Ελλάδα "έχει θεσμούς που λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου. Η ελληνική δικαιοσύνη επιτελεί το ρόλο της. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και προστατεύει τη δημοκρατική νομιμότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...