Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Λαμπρινίδης: Να μην υπονομεύσει η Ευρώπη τον εαυτό της

Ομιλία ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη στην Ημερίδα Ελλήνων...Image by Υπουργείο Εξωτερικών via FlickrΝα μην υπονομεύσει η Ευρώπη τον εαυτό της, απηύθηνε έκκληση ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, στις δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον Δανό ομόλογό του, L. Espersen.

Αναφερόμενος ο κ. Λαμπρινίδης στη χρηματοπιστωτική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε: «Πάντα θεωρούσα ότι η Ευρώπη, η Ευρώπη των 500 εκ. ανθρώπων, συνιστά τη μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική δύναμη στον κόσμο όταν είναι ενωμένη και δεμένη. Σε περίοδο κρίσεως, εάν το καθένα από τα 27 κράτη μέλη κλειστεί στον εαυτό του, τότε υπονομεύουμε εμείς τους εαυτούς μας».

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι η επίσκεψή του στη Δανία πραγματοποιήθηκε για να εκφράσει την υποστήριξη της Ελλάδας στην επικείμενη Δανική Προεδρία της ΕΕ.

«Θέματα που ενδέχεται να μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Δανίας είναι η χρηματοπιστωτική κρίση, η αποτελεσματική αντιμετώπισή της και οι νέες δημοσιονομικές προοπτικές, η διεύρυνση της Ε.Ε., το μέλλον των σχέσεων με την Τουρκία και των διεθνών υποχρεώσεών της, καθώς και τα Βαλκάνια», προσέθεσε.

Σχετικά με την κατάσταση στη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή είπε ότι «υποστηρίζουμε το δικαίωμα των λαών αυτών των χωρών στην ελπίδα, στον αγώνα για την οικοδόμηση μίας δημοκρατίας που αξίζουν».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...