Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σε παιδιά-θύματα πολέμου δίνει η ΕΕ τα χρήματα από το Νόμπελ Ειρήνης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει το χρηματικό έπαθλο, το οποίο συνόδευε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε, ενισχυμένο με επιπλέον κεφάλαια, προερχόμενα από την ίδια, ώστε να φθάσει συνολικά στα δύο εκατ. ευρώ, σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα υπέρ 23.000 παιδιών, θυμάτων πολέμων στον κόσμο.

Τα χρήματα θα διατεθούν σε περίπου 4.000 παιδιά Σύρων προσφύγων στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα σύνορα με το Ιράκ, σε πάνω από 5.000 παιδιά από την Κολομβία, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν καταφύγει στον Ισημερινό, 11.000 παιδιά από το Κονγκό, εκτοπισμένα στο ανατολικό τμήμα της Λ.Δ. του Κονγκό, ή που έχουν καταφύγει στην Αιθιοπία, και σε 3.000 παιδιά στο Πακιστάν που ζουν στις εμπόλεμες ζώνες στα βόρεια της χώρας τους.

«Για εμάς, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης θα έπρεπε να έχει δοθεί στους πλέον ευάλωτους, οι οποίοι συχνά μαστίζονται πολύ σφοδρότερα από τους πολέμους: τα παιδιά στον σημερινό κόσμο» εξήγησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Στις συγκρούσεις είναι συνήθως τα παιδιά ο πιο ευάλωτος παράγοντας. Είναι λοιπόν δίκαιο το βραβείο αυτό να ωφελεί τα νεαρά θύματα των ένοπλων συρράξεων» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Βαν Ρομπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...