Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η εβδομάδα στο ΕΚ: οικονομικός διάλογος, τραπεζική ένωση και ανθρώπινα δικαιώματα

Στην εβδομάδα πριν από την ολομέλεια του Δεκεμβρίου, η οικονομία κυριαρχεί για άλλη μια φορά στο πρόγραμμα του ΕΚ, καθώς εντείνεται και η αγωνία για τους προϋπολογισμούς της Ένωσης. το απόγευμα της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σοιμπλε και της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, συζητούν με τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών. Την Τετάρτη τα άτομα με αναπηρία θα έχουν τη δική τους βουλή και, στο Facebook, οι φίλοι του ΕΚ συζητούν με την Tarja Cronberg για την κατάσταση στο Ιράν.


Tarja Cronberg, a member of Finnish Parliament
Tarja Cronberg, (Photo credit: Wikipedia)
  Οικονομία 
Τη Δευτέρα οι πολιτικές ομάδες συζητούν για το έλλειμμα που έχει προκύψει στον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2012 και για τον προϋπολογισμό του 2013 εν' όψει της ενδεχομένως τελικής διαπραγμάτευσης με τις κυβερνήσεις στο Συμβούλιο την Τρίτη. Επίσης τη Δευτέρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβισί συζητούν με τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών για την κρίση, την ανάκαμψη και τη λιτότητα.

Την ίδια ημέρα,στην επιτροπή μεταφορών, θα εξετασθούν τροπολογίες στη νομοθεσία περί των Διευρωπαϊκών Δικτύων, που συζητείται στο ΕΚ με βάση εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ (ΝΔ) κ. Γ. Κουμουτσάκου και του Γερμανού ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Ismail Ertug.

Την Τετάρτη,δημοσιογράφοι και ευρωβουλευτές συζητούν για την τραπεζική ένωση της ΕΕ σε σεμινάριο που οργανώνει το ΕΚ παρουσία των εισηγητών Marianne Thyssen (ΕΛΚ, Βέλγιο) και Sven Giegold (Πράσινοι,Γερμανία).

  Αίγυπτος, Ιράν, Πακιστάν 
H υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Χίνα Ραμπάνι, συναντά τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ τη Δευτέρα, για να συζητήσει την κατάσταση στη χώρα της. Στη συνέχεια η επιτροπή θα συζητήσει για την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Την Τρίτη στις16:00, η πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΕΚ για τις σχέσεις με το Ιράν, Tarja Cronberg (Πράσινοι, Φινλανδία) θα συζητήσει για την κατάσταση στη χώρα σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα με τους φίλους του ΕΚ στο Facebook. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει από το σύνδεσμο δεξιά.

  ΑμΕΑ 
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, εγκαινιάζει τη "Βουλή των Ατόμων με Αναπηρία" στο ΕΚ

  Νόμπελ και κλίμα 
Την Κυριακή ο πρόεδρος Σουλτς, μαζί με τους προέδρους της Επιτροπής, Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπουαπό το Όσλο, όπου θα βρίσκεται για την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ.

Τέλος, από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, αντιπροσωπεία 15 ευρωβουλευτών θα βρίσκεται στη Ντόχα του Κατάρ για τη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...