Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Αγανάκτηση στο ΕΚ για τις "άχρηστες" αλλεπάλληλες συνόδους κορυφής


Έντονη αποδοκιμασία για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν να οικοδομήσουν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση οι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν οι περισσότεροι ευρωβουλευτές σε συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια του Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας πόσο απομακρυσμένη είναι από τις αρχές και αξίες που χάρισαν στην ΕΕ το Νόμπελ.

Η συζήτηση, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του εκπροσώπου της προεδρίας κ. Μαυρογιάννη, πραγματοποιήθηκε εν' όψει της συνόδου κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

Οι επικεφαλής του ΕΛΚ, των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς κατήγγειλαν το "διακυβερνητικό" σύστημα που έχει προκύψει και που όπως τόνισαν έχει αποτύχει, αδυνατώντας νε μετατρέψει τα μεγάλα λόγια που ακούγονται σε συγκεκριμένα έργα.

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αντιμετωπίσθηκε η επερχόμενη σύνοδος κορυφής, με τους επικεφαλής των ομάδων να εξηγούν ότι η προσδοκία θετικού αποτελέσματος είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Από την πλευρά τους οι ηγέτες των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών και της ομάδας ΕΕΔ, τόνισαν ότι οι περιστάσεις απαιτούν "λιγότερη και όχι περισσότερη" Ευρώπη.

Στη συζήτηση εθίγησαν κυρίως η πορεία προς την πραγματική Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η τραπεζική εποπτεία, η συνδιαχείριση του χρέους, η οικονομική διακυβέρνηση και ο προϋπολογισμός της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...