Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στους νέους και προφανώς και στο προσεχή ορίζοντα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είναι κατηγορηματικός: «απαιτούνται επιπλέον μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης».
Το κύριο ερώτημα γι αυτόν είναι το πώς θα μπορέσει να διαμορφωθεί ένας πραγματικός οικονομικός συντονισμός όχι μόνο στην ευρωζώνη αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως άλλωστε προβλέπουν οι ιδρυτικές συνθήκες, αφήνοντας -τέλος πάντων- στην άκρη τη Μεγάλη Βρετανία, αφού η ίδια έχει αυτοεξαιρεθεί.
Ο Μάρτιν Σούλτς, χαρακτηρίζει την απόφαση για την τραπεζική ένωση ένα πρώτο θετικό βήμα, πολλών άλλων που θα πρέπει να ακολουθήσουν.
Οι διαφορές στην ΕΕ δεν έχουν γεφυρωθεί
Με ανησυχία, όμως, ερμηνεύει την απόφαση της Συνόδου να μεταθέσει για τα μέσα του 2013 τις πιο σημαντικές αποφάσεις, για μια πραγματική οικονομική διακυβέρνηση. Τούτο αποδεικνύει ότι οι διαφορές μεταξύ των χωρών δεν έχουν γεφυρωθεί.
Ως επείγοντα μέτρα θεωρεί την αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της κερδοσκοπίας με απώτερο στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη. Ειδικά για την Ελλάδα ζητά φιλόδοξο πρόγραμμα δανείων ώστε να γίνουν επενδύσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας.
«Οι νέοι άνθρωποι είναι δύσκολο να κερδηθούν» λέει όταν στην πλειοψηφία τους παραμένουν άνεργοι. «Τι και εάν η Ευρώπη επικαλείται τις επιτυχίες του 20ου αιώνα αυτές δεν προσφέρουν εργασία στους σημερινούς νέους που περιμένουν απαντήσεις για τα τωρινά προβλήματά τους, στον 21ο αιώνα» λέει ο Μάρτιν Σουλτς.
skai.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένουμε τα σχόλιά σας !