Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

"Οι γονείς μου θα έλεγαν όνειρο, θα έλεγαν διαδικασία... Εγώ λέω καθημερινή πραγματικότητα"

Ο 23χρονος ακτιβιστής από τη Μάλτα, Larkin Zahra κέρδισε τον διαγωνισμό του ΕΚ στο Facebook συγκεντρώνοντας περισσότερα από 8000 like από τους φίλους μας και θα συμμετάσχει στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης την ερχόμενη εβδομάδα στο Όσλο.

O Zahra και τρείς άλλοι νικητές του διαγωνισμού της ΕΕ που όμως επελέγησαν από ειδική επιτροπή (από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία) θα ενταχθούν κανονικά στην επίσημη αποστολή της ΕΕ για την τελετή της 10ης Δεκεμβρίου στο Όσλο και τη συναυλία ειρήνης την επομένη.

Η ειρήνη στην Ευρώπη όπως τη βλέπει ο Larkin Zahra

"Οι γονείς μου θα έλεγαν όνειρο. Οι γονείς μου θα έλεγαν διαδικασία. Εγώ λέω καθημερινή πραγματικότητα".... Θέμα του διαγωνισμού ήταν ένα μικρό κείμενο (ή ζωγραφιά για τα πιο μικρά παιδιά, που με θέμα "τι σημαίνει για σένα η ειρήνη στην Ευρώπη" και ο Zahra απάντησε με το κειμενάκι στην αρχή της παραγράφου που κέρδισε τους φίλους του ΕΚ στο FB.

Πώς το σκέφθηκε; "Ήθελα να αποτυπώσω το επίτευγμα της ΕΕ με ένα μικρό αλλά έξυπνο κείμενο. Μπήκα στη θέση των γονιών και των παππούδων μου και συνειδητοποίησα πόσο διαφορετική είναι από τη δική τους σκοπία η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα".

Με τη δική σου ψήφο στο Όσλο και το Στρασβούργο

Όπως εξηγεί ο Zahra, στο Όσλο θα εκπροσωπήσει κάθε Μαλτέζο και κάθε Ευρωπαίο ενώ όπως σημειώνει "το ότι είμαι από τη Μάλτα, τη μικρότερη χώρα στην ΕΕ, έχει ειδική σημασία για μέρα". Άλλωστε ήδη έχει γνωρίσει κάτι χωριστό: σαν εκπρόσωπος ακριβώς των πολιτών της Ένωσης και, φυσικά, της Μάλτας, την Τρίτη έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Μάλτας, George Abela, ο οποίος τον συνεχάρη για την επιτυχία του.

Στο Όσλο, θα συμμετάσχει κανονικά στην αποστολή της ΕΕ και την τελετή απονομής του βραβείου ενώ με τους εννέα που συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα των "like" στο διαγωνισμό θα ταξιδέψει στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει και στη μικρή τελετή που οργανώνεται εκεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.

Η εικόνα, "η μηχανή της ειρήνης" είναι έργο της 12χρονης Ισπανίδας Ana Fanlo που κέρδισε, με τη ζωγραφιά της αυτή το τμήμα του διαγωνισμού που ήταν για μικρότερα παιδιά 8 - 12 ετών και θα ταξιδέψει επίσης στο Όσλο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...