Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Νομοθετικό πακέτο για τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

English: Inside Eleftherios Venizelos Internat...
English: Inside Eleftherios Venizelos International Airport, Athens, Greece. (Photo credit: Wikipedia)
Το ΕΚ θα ψηφίσει την Τετάρτη επί ενός νομοθετικού πακέτου που διασφαλίζει την αποδοτικότερη χρήση και κατανομή των χρονοθυρίδων για την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, την προστασία των κατοίκων από τον θόρυβο που προκαλούν τα αεροσκάφη και την τόνωση του ανταγωνισμού στον τομέα των υπηρεσιών εδάφους. Οι ευρωβουλευτές είναι διχασμένοι ως προς το ζήτημα της περαιτέρω απελευθέρωσης των υπηρεσιών εδάφους και ενδέχεται να καταψηφίσουν αυτό το μέρος του πακέτου.

Πολλοί ευρωβουλευτές φοβούνται ότι η νομοθετική πρόταση που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο έτος για την αποσυμφόρηση των ευρωπαϊκών αερολιμένων θα οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας. Άλλοι ευρωβουλευτές, αντίθετα, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί η συνολική αποδοτικότητα των υπηρεσιών εδάφους και να μειωθεί το κόστος για τους επιβάτες.

Χρησιμοποιώντας καλύτερα τις υπάρχουσες υποδομές

Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη χρήση των χρονοθυρίδων για την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών, οι ευρωβουλευτές σκοπεύουν να ενισχύσουν το ρόλο του ανεξάρτητου συντονιστή του αερολιμένα, να επιτρέψουν τη δευτερογενή εμπορία χρονοθυρίδων και να επιβάλουν κυρώσεις στις αεροπορικές εταιρείες που δεσμεύουν χρονοθυρίδες χωρίς εν τέλει να τις χρησιμοποιούν.

Οι λειτουργικοί περιορισμοί που θα επιβληθούν για την προστασία της υγείας των κατοίκων γύρω από τα αεροδρόμια θα πρέπει να υπακούουν σε κοινούς κανόνες, ενώ θα πρέπει να επιλέγονται τα πιο οικονομικά αποδοτικά μέτρα για τον μετριασμό του θορύβου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...