Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε ο γερμανός υπουργός οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με σκοπό την παρουσίαση των έκτακτων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, ότι “αν τα ευρωομόλογα είχαν ήδη γίνει πραγματικότητα, θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των χρηματιστηρίων”.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι “η ανοδική πορεία των spreads ξεκίνησε από το Φθινόπωρο, διότι διαδόθηκε η πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να χειρισθεί καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Η ελληνική κρίση ενώθηκε με την αμερικανική και έτσι επιταχύνθηκε το σύνολο των εξελίξεων. Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τη θύελλα των περασμένων εβδομάδων”.

Επίσης, ο Τζ. Τρεμόντι τόνισε πως “υπάρχει μεγάλη αναμονή για τη γαλλο-γερμανική διάσκεψη της επόμενης εβδομάδας, διότι έχουμε την εντύπωση ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιλογές που θα γίνουν για την Ευρώπη και υπέρ της Ευρώπης. Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ιταλία, αλλά ένα τεράστιο ποσοστό της Ευρώπης και μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου”.

Tέλος, όσον αφορά τα σκληρά μέτρα των 45δις ευρώ, για την επόμενη διετία, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών αποσαφήνισε ότι “θα καταργηθούν όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί που μετρούν λιγότερους από εβδομήντα υπαλλήλους”. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας Μαουρίτσιο Σακκόνι τόνισε ότι “τα μέτρα δίνουν την δυνατότητα να καταργηθούν οι κατώτερες προκαθορισμένες αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως και ο νόμος που απαγορεύει τις απολύσεις χωρίς βάσιμη αιτία”
greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...