Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου τα βλέμματα στρέφονται στο Όσλο όπου οι πρόεδροι του ΕΚ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παραλάβουν, εκ μέρους της ΕΕ, το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2012. Η τελετή στο δημαρχείο του Όσλο αρχίζει στις 14:00 ώρα Ελλάδος ενώ την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου από τις 10:00 θα πραγματοποιηθεί μικρή τελετή και στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της ολομέλειας, για να παραδοθεί, συμβολικά, το βραβείο στον Ευρωπαίο πολίτη.

Οι πρόεδροι του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει θα παραλάβουν εκ μέρους της ΕΕ το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 σε τελετή στο δημαρχείο του Όσλο τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στις 14:00 ώρα Ελλάδος με τα μέλη της επιτροπής του βραβείου Νόμπελ.

Η επίσημη αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τέσσερα νέα παιδιά από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία και τη Μάλτα που επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν το αύριο της Ευρώπης μέσα από διαγωνισμό που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τους νέους αλλά και στο Facebook του ΕΚ. Ο διαγωνισμός, ζωγραφικής για τα μικρότερα παιδιά, με γραπτό κείμενο για τους νέους, είχε ως θέμα "Τι σημαίνει για σένα η ειρήνη στην Ευρώπη".

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Spektrum Arena του Όσλο, η συναυλία προς τιμήν της ΕΕ με παρουσιαστές τους ηθοποιούς Σάρα Τζέσικα  Πάρκερ και Τζέραρντ Μπάτλερ.

Την επομένη, 12 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας για εκείνη την ημέρα μικρή τελετή συμβολικής παράδοσης του βραβείου στους πολίτες της Ευρώπης. Η τελετή θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι τις 10:20 ώρα Ελλάδος και θα παραστούν οι πρόεδροι του ΕΚ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ευρωβουλευτές και 20 ειδικά επιλεγμένοι πολίτες της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...