Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ζωή με αναπηρία είναι κανονική ζωή: Οι οργανώσεις στο ΕΚγια ένα καλύτερο αύριο


Περισσότεροι από 450 εκπρόσωποι οργανώσεων ΑμΕΑ συγκεντρώθηκαν στο ΕΚ στις Βρυξέλλες στις 5 Δεκεμβρίου για την 3η Βουλή των Ατόμων με Αναπηρία, όπου συζήτησαν μεταξύ τους, με τους ευρωβουλευτές και με τους ιθύνοντες τα θεσμικά όργανα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που χρειάζονται, παρουσία του προέδρου του Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στόχος της Βουλήςείναι η τόνωση του διαλόγου μεταξύ των εθνικών οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία καιτων θεσμικών οργάνων της Ένωσης και, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Ádám Kósa που είναι πρόεδρος της διακομματικήςομάδας ΑμΕΑ του ΕΚ και πάσχει ο ίδιος από κώφωση, "τα θεσμικά όργαναπρέπει να εργάζονται στενότερα με τις ΜΚΟ όταν παίρνουν αποφάσεις που αφορούντα άτομα με αναπηρία, ειδικά τώρα, σε καιρό κρίσης".

Η ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή από την πλευρά της, έχει αναλάβει να καταθέσει εντός του 2013 έκθεσηστα Ηνωμένα Έθνη για το τι σκοπεύει να κάνει για την καλύτερη αντιμετώπιση τωνπροβλημάτων ΑμΕΑ στην Ευρώπη. Τούτο Στην ΕΕ εκτιμάται ότι ζουν σήμερα 80εκατομμύρια άτομα που πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...