Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το υψηλό κόστος των υπηρεσιών πληρωμής στην Ελλάδα θέτει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα


Michel Barnier
Michel Barnier (Photo credit: Wikipedia)
«Στην Ελλάδα παρατηρείται πολύ χαμηλή χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και, ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα μήπως η κατάσταση αυτή οφείλεται στο υψηλό κόστος ορισμένων υπηρεσιών πληρωμής» απαντά ο Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες κύριος Michel Barnier σε ερώτηση της ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσας για τις ανισότητες στο κόστος συναλλαγών στην Ε.Ε. και το υψηλό κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής, επικαλούμενη πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) για το ιδιωτικό και κοινωνικό κόστος που συνεπάγονται τα μέσα πληρωμών, τονίζει πως στην Ε.Ε-27 το κοινωνικό κόστος από τις συναλλαγές κυμαίνεται από 0,80 % έως 1,20% του ΑΕΠ των κρατών μελών και επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος. Η κυρία Κράτσα ζητεί να πληροφορηθεί πως σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτών των ανισοτήτων δεδομένου ότι καθορίστηκαν 12 βασικές δράσεις για την ενίσχυση της Ενιαίας Αγοράς μία εκ των οποίων αφορά στους καταναλωτές και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στην απάντηση του ο κ. Barnier  τονίζει πως η Επιτροπή εξετάζει δράσεις όσον αφορά τις διατραπεζικές προμήθειες στις πληρωμές με κάρτα, οι οποίες αναμένεται να μειώσουν το κόστος αυτού του είδους των συναλλαγών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...