Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

«Ισχυρός συμβολισμός της ελπίδας για την Ευρώπη η υποψηφιότητα Τσίπρα» σύμφωνα με το ΚΕΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
«Ισχυρό συμβολισμό της ελπίδας για την Ευρώπη», χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Προέδρων του ΚΕΑ στη Μαδρίτη, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρόεδροι συζήτησαν για την προετοιμασία του για τις Ευρωεκλογές του 2014, εκλογές τις οποίες χαρακτηρίζουν κρίσιμες, για να δοθεί βήμα στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα. «Η δημοκρατία παραβιάζεται στην Ευρώπη.

Μόνο οι χρηματοπιστωτικές αγορές ορίζουν τη νομοθεσία. Οι πολίτες, οι λαοί πρέπει να ανακτήσουν τη δύναμη να αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης. Η λαϊκή κυριαρχία, που πλήττεται καθημερινά, πρέπει να γίνει σεβαστή», τονίζεται.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, το Συμβούλιο Προέδρων συζήτησε την δυνατότητα υποβολής κοινής υποψηφιότητας για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσθέτει ότι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν πρέπει να αφήσουμε να μονοπωλήσουν το δημόσιο λόγο οι δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την κρίση και για το λόγο αυτό, οι λαοί, οι εργαζόμενοι, όλοι αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα και για την επανίδρυση της Ευρώπης, πρέπει να έχουν τη δική τους φωνή.

Έτσι, το Συμβούλιο Προέδρων αποφάσισε να προτείνει στο επόμενο συνέδριο του ΚΕΑ, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα με την επισήμανση ότι για το ΚΕΑ αυτή η υποψηφιότητα αποτελεί ισχυρό συμβολισμό της ελπίδας για την Ευρώπη. «Η Ελλάδα, προσθέτει , είναι πειραματόζωο των πολιτικών λιτότητας. Κι όμως, η Ελλάδα αντιστάθηκε και συνεχίζει να αντιστέκεται».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του οποίου πρόεδρος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένωσε τον ελληνικό λαό ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και τον αυταρχισμό και υπέρ της ανάκαμψης της Ελλάδας σε μια ενωμένη Ευρώπη. Η φωνή του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η φωνή της αντίστασης και της ελπίδας ενάντια στις ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές και την απειλή της ακροδεξιάς» και υπογραμμίζει:

«Αυτή η υποψηφιότητα μπορεί να ενώσει πολλούς λαούς και πολλές πολιτικές δυνάμεις. Μέχρι το συνέδριο, το Προεδρείο του ΚΕΑ εξουσιοδοτείται από το Συμβούλιο Προέδρων να διαβουλευτεί με όλα τα κόμματα - μέλη και παρατηρητές του ΚΕΑ, τις δυνάμεις που απαρτίζουν την Ομάδα GUE-NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλους όσοι απορρίπτουν τη λιτότητα και προσβλέπουν σε μια προοδευτική λύση στην κρίση και ένα άλλο σχέδιο για την Ευρώπη».

ΝΔ: «Να μας πει ποιους εκπροσωπεί στην Ευρώπη»


Να πει στους πολίτες ποιοι είναι αυτοί που θέλει να εκφράσει και να εκπροσωπήσει στην Ευρώπη, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα Ασημακόπουλου.

«Είναι κόμματα του περιθωρίου που τάσσονται εναντίον του ευρώ και της ΕΕ; Είναι κόμματα που δέχονται την επαναστατική βία; Είναι κόμματα, βουλευτές των οποίων έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις; Είναι κόμματα αμιγώς κομμουνιστικά, μαρξιστικά και τροτσκιστικά;», ρώτησε η κ. Ασημακοπούλου και σημείωσε ότι διατυπώνει τα ερωτήματα αυτά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χωρίς να παίρνει απάντηση.

«Θα βρει επιτέλους ο κ. Τσίπρας το θάρρος να μας 'διαφωτίσει';», αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...