Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κομισιόν: Χωρίς την έγκριση της τρόικας ο προϋπολογισμός του 2014

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Σάιμον Ο’ Κόνορ

Χωρίς την έγκριση των πιστωτών μας είναι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή, υπογράμμισε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Σάιμον Ο’ Κόνορ. 


Ο κ. Ο’ Κόνορ υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν πριν το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δώσει την έγκρισή του για τον προϋπολογισμό του 2014.


Το γεγονός πως η τρόικα αποχώρησε -για δεύτερη φορά από την Αθήνα- χωρίς να ληφθεί καμία συμφωνία με το οικονομικό επιτελείο για τον προϋπολογισμό ενδέχεται να περιπλέξει τις εξελίξεις καθώς σύμφωνα με τη δέσμη των πέντε Κανονισμών και της μίας Οδηγίας της Ε.Ε (six pack) όλες οι χώρες της Ε.Ε είναι υποχρεωμένες να υποβάλουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους προς έγκριση στην Κομισιόν, ενώ οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας, όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αποχώρησαν από την Ελλάδα χωρίς ουσιαστικά να έχει ληφθεί κάποια συμφωνία με τις ελληνικές αρχές τονίζοντας πως θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές του Δεκεμβρίου, καθώς  η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό αναμένεται να διεξαχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο στις 7-8 Δεκεμβρίου ενώ στις 19 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο θα ασχοληθεί διεξοδικά με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...