Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η τρόικα είναι λύση ανάγκης, λέει Αυστριακός ευρωβουλευτής

Συγκαταλέγεται στα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης και τώρα πρέπει να τεθούν σε μια υγιή δημοκρατική βάση, δηλώνει ο Ότμαν Κάρας - Πρέπει να γίνει μέρος των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, τονίζει

«Η Tρόικα συγκαταλέγεται στα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης και αποτελούν λύση ανάγκης και τώρα πρέπει να τεθούν σε μια υγιή δημοκρατική βάση», επισήμανε ο επικεφαλής της ομάδας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ελέγχει το ρόλο της Tρόικας, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Ότμαρ Κάρας, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Όπως τόνισε ο κ. Κάρας, αυτό που ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «να οικοδομηθούν αυτές οι ευρωπαϊκές δομές στη βάση του Κοινοτικού Δικαίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή δημοκρατική νομιμοποίηση, να αναγνωρίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο, να ελέγχονται σε ευρωπαϊκή βάση και προπάντων πως θα πρέπει το έργο τους να είναι δημόσια διαφανές και σε διάλογο με τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση χρειάζεται έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, χρειάζεται μια Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Ένωση, χρειάζεται ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο στη βάση του Κοινοτικού Δικαίου, ενώ η τρόικα θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των Ευρωπαϊκών Συνθηκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...