Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συναντήσεις Μέρκελ με Λαγκάρντ, Μπαρόζο Ρομπέι, Ντι Ρουπό, Ραχόι

Deutsch: Poträtfoto von Angela Merkel (CDU), d...
Image via Wikipedia
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα δεχθεί την Κυριακή τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και την Δευτέρα τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

Οι συναντήσεις αυτές διοργανώνονται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 30ή Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιό Ντι Ρουπό επίσης θα γίνει δεκτός το απόγευμα της Δευτέρας από την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Εξάλλου ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι θα βρίσκεται στο Βερολίνο την Πέμπτη για την πρώτη του επίσκεψη στη Γερμανία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν τις διμερείς και ευρωπαϊκές οικονομικές σχέσεις, καθώς και τρέχοντα διεθνή θέματα», ανέφερε ο Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

Ακόμη επανέλαβε την πάγια γερμανική θέση ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) δεν υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί.

«Δεν αμφιβάλουμε ότι το ΕΤΧΣ. . . έχει τα αναγκαία μέσα για να εκπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του», επέμεινε.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό σύμφωνο το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση στην ΕΕ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις γι' αυτό γίνονται σε «μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και πρόσθεσε ότι τρέφει την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία σύντομα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...