Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Άρχισαν οι εργασίες του Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών θα βρεθούν θέματα σχετικά με τη Δικαιοσύνη, όπως δικονομικά δικαιώματα και διεθνείς πτυχές της νομοθεσίας

Στο Ζάππειο Μέγαρο ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου άτυπου συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (JHA) που λαμβάνει χώρα κατά την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας.

Στο άτυπο αυτό συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, θα παραβρεθούν οι υπουργοί των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο, καθώς και οι Επίτροποι Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας.

Κατά τις εργασίες του συμβουλίου οι υπουργοί θα ασχοληθούν με ευρύτερα θέματα σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο ΔΕΥ της Ε.Ε. Το Ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης εκπροσωπεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα επικεντρωθούν σε ζητήματα σχετικά με τη Δικαιοσύνη, όπως είναι τα δικονομικά δικαιώματα και οι διεθνείς πτυχές της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων.

Κατά την αυριανή, δεύτερη ημέρα του άτυπου συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις και ειδικότερα θέματα τρομοκρατίας και ασφάλεια των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...